RUUdSAX Fulco Muziekonderwijs 2021

 

Sinds 1994 ben ik saxofoondocent en saxofonist. Ik ben docerend en uitvoerend musicus en studeerde  aan de conservatoria van Hilversum en Utrecht.

Momenteel geef ik saxofoonlessen bij Fulco Muziekonderwijs, in mijn woonplaats IJsselstein en heb ik een privé-lespraktijk in Geldermalsen. Ook geef ik lessen in Zwijndrecht bij een harmonieorkest.

Naast het lesgeven speel ik kamermuziek in saxofoon-pianoduo Caprice des Deux, met pianist Jaap Brackman. We treden op sinds 1998 en hebben sindsdien aardig wat concerten gegeven.

 

Ruim 2 jaar geleden ben ik ook begonnen met het repareren van saxofoons. Aanvankelijk ben ik stage gaan lopen bij reparatie-atelier Bas en Sax in Houten. Hier ben ik na enige tijd ook gaan werken als reparateur. Daarna ben ik in 2020 ook met mijn eigen saxofoonreparatie atelier in IJsselstein begonnen.

Naast het leren van reparatietechnieken heb ik ook een basiscursus edelsmeden gevolgd. Verder zal ik me nog verder blijven bekwamen in het vak van reparateur door af en toe een workshop te volgen bij verschillende  gerenommeerde reparateurs in Nederland.

Als musicus ken ik het instrument van “binnen en buiten” en weet ik precies wat er mogelijk is op de saxofoon. Ik ben pas tevreden als het instrument optimaal  aanspreekt, soepel speelt en prima stemt.

 

Saxofoonlessen en Saxofoon-piano duo

Hieronder vind je mijn andere websites met verder info. over saxofoonlessen en Caprice des Deux, mijn saxofoonpiano duo met Jaap Brackman.

www.saxofoonlessenruudraike.nl

www.capricedesdeux.nl